תיקון נזילות בגג זכוכית

תוכן עניינים
נזילות בגג זכוכית

גגות זכוכית בשילוב אלומיניום הפכו בשנים האחרונות לפתרון אידיאלי המשלב פונקציונאליות ועיצוב יוצא דופן. יחד עם זאת, כמו בכל גג, גם בגגות זכוכית ייתכנו נזילות. לכן, חשוב לדעת כיצד לאטום נכון ובצורה מדויקת כדי למנוע נזילות בגג זכוכית, ריכזנו עבורכם מידע שחשוב לדעת בנושא.

גגות זכוכית – נעים להכיר

אם עד לפני מספר שנים גגות המבנים לא זכו להתייחסות מיוחדת בכל הקשור לנראות ועיצוב, הרי שבשנים האחרונות ניתן לראות מגמה הולכת וגוברת של תכנון גגות בצורות ועיצובים מרשימים. גגות זכוכית הם ללא ספק בין הבולטים מביניהם. כפי שניתן להבין מהשם עצמו, גגות זכוכית עשויים מחלונות זכוכית מבודדת (מוכרת גם בשם סקיילייט) ואלומיניום. שילוב זה מביא ליתרונות רבים, אך גם מציב אתגרים ייחודיים, כמו הטיפול בהופעת נזילות בגג זכוכית. למרות הפופולריות הגוברת של גגות אלו, חשוב להיות מודעים לאפשרות של נזילות ולדרכי הטיפול בהן. עם זאת, כאשר מותקנים ומתוחזקים כראוי, גגות זכוכית מציעים יתרונות רבים:

  • מוארים באופן טבעי לאורך כל שעות היום.
  • מביאים לחיסכון משמעותי באנרגיה והוצאות תאורה מלאכותית, דבר שבתורו תורם גם לשמירה על איכות הסביבה.
  • מהווים אלמנט אסתטי אטרקטיבי בעולם האדריכלות בכלל ובעיצוב מבנים בפרט.

ממה נוצרות נזילות בגג זכוכית?

גגות זכוכית הפכו בשנים האחרונות לאלמנט אדריכלי פופולרי ומבוקש, הן במבני ציבור והן בבתים פרטיים. היתרונות הרבים שלהם, כגון כניסת אור טבעי, חיסכון באנרגיה ואסתטיקה מרשימה, הפכו אותם לבחירה מועדפת עבור אדריכלים ומעצבים. עם זאת, כמו כל אלמנט בנייה מתקדם, גם גגות זכוכית מציבים אתגרים ייחודיים בתחום התחזוקה והאחזקה. אחת הבעיות המשמעותיות שעלולות להתעורר היא נזילות. נזילות בגג זכוכית אינן רק מטרד אסתטי, אלא עלולות לגרום לנזקים משמעותיים למבנה, לפגוע ביעילות האנרגטית שלו, ואף להוות סיכון בטיחותי.

הבנת הסיבות לנזילות אלו, זיהוי מוקדם שלהן, וטיפול מקצועי ומהיר הם קריטיים לשמירה על תקינות הגג ועל יתרונותיו לאורך זמן. להלן הסיבות העיקריות להופעת נזילות בגג זכוכית:

  • סדקים- גגות זכוכית צריכים לשמור על אטימות מקסימלית בכדי למלא את תפקידם הפונקציונלי ולשמור על בטיחות המבנה. כשמתחילים להופיע בהם סדקים, בין אם כתוצאה מפגיעה ונזקים שונים ובין אם כתוצאה מהישחקות, מהר מאוד נוצרות דליפות ואף נזילות בגג זכוכית, העלולות להתפתח לנזקים חמורים יותר.
  • בלאי של רצועות הגומי- בין חלונות הזכוכית לחיבורי האלומיניום יש רצועות גומי הדואגות לחיבור ואיטום מיטבי. עם השנים והחשיפה הממושכת לפגעי מזג האוויר, רצועות הגומי הללו מתבלות ונסדקות, ומאפשרות למים לחדור מבעד לחלונות הזכוכית.
  • התקנה לקויה- את חלונות הזכוכית יש להתקין בצורה מקצועית ומדויקת. במידה והחיבורים לא הותקנו כראוי, הרי שבין הלוחות עלולים להיווצר סדקים ורווחים, דרכם המים יכולים לחדור בקלות למבנה.

כיצד אוטמים נזילות בגג זכוכית?

תיקון נקודתי של נזילות בגג זכוכית יכול להתבצע באמצעות החלפת גומיות ושימוש בחומרי איטום ייעודיים כדוגמת "מסטיק" פוליאוריטני. טכניקת האיטום היעילה והנפוצה ביותר לתיקון היא איטום בסנפלינג. סנפלינג אמנם מוכר לנו יותר מתחום הספורט האתגרי, אך למעשה בשל היכולת להגיע באמצעותו לכל נקודה גבוהה בצורה נוחה ובטוחה, השימוש בסנפלינג הפך להיות נפוץ במיוחד גם בתחום הבנייה.

אפשרויות איטום נוספות לנזילות בגג המבנה כוללות שימוש בבמות הרמה, מנוף סל ופיגומים, כשהשיטה האחרונה נחשבת בפועל למסורבלת, יקרה ולא ממש בטיחותית. לכל אחת מהשיטות יש את היתרונות והחסרונות שלה, ובכדי להגיע לפתרון המתאים ביותר לצרכים והמטרות שלכם, מומלץ להיוועץ בחברה מקצועית ומנוסה בתחום.

תיקון נזילות בגג זכוכית – היבטים נוספים

מלבד ההיבט הבטיחותי, קיימים עוד מספר היבטים שהופכים תיקון סקיילייט שסובל מנזילות, לחשוב והכרחי:

  • אסתטיקה – זכוכיות הן ללא ספק אלמנט עיצובי מרשים וייחודי בחלל בו הן נמצאות, כך שרטיבות ונזילות מגג הזכוכית מהווים פגיעה באסתטיות ובמראה גג הזכוכית.
  • שמירה על ערך הנכס – בעלי נכס שהחליטו להשקיע בגג זכוכית במבנה, בוודאי ירצו לשמור על ערך הנכס שלהם ולתקן את הנזילות בגג הזכוכית בהקדם.
  • להקדים תרופה למכה – טיפול מהיר בנזילה בגג מונע פעמים רבות את התפתחות הבעיה לכדי פגיעה מהותית בחלונות הזכוכית, ובכך מונע הוצאות תיקון יקרות במיוחד.

לסיכום

גגות זכוכית הם אלמנט עיצובי ייחודי בכל מבנה. התקנה לקויה, סדקים ובלאי טבעי של רצועות הגומי, עלולים לגרום לתופעת נזילות בגג זכוכית, אותן מומלץ לתקן בהקדם, הן בשל הפגיעה הבטיחותית והן בשל הפגיעה במראה האסתטי. הפתרון הנוח והיעיל ביותר בשביל איטום קיר זכוכית ונזילות בגג הזכוכית הוא באמצעות עבודות באמצעות סנפלינג.

שתף את הכתבה
הפופולריים ביותר