זיגוג בגובה לחלונות זכוכית

תוכן עניינים
זיגוג

מהו תהליך זיגוג בגובה?

זיגוג בגובה הוא תהליך שבו הופכים חומר דרך קירור מהיר ותגובה כימית לזכוכית. למעשה, עד לסוף המאה ה-19, התאורה שהיינו מקבלים לתוך המבנה הייתה דרך תאורה טבעית. האור היה עובר דרך החלונות בקירות או פתחי הגג. עד אז, לא היה שימוש נרחב בזכוכית ובתהליך שהיום יותר ויותר תופס תאוצה – זיגוג בגובה. החלונות היו חשופים לכל סוג של מזג אויר: רוח, קור, זיהום אויר ואפילו רעש. התנאים הפנימיים היו דומים מאוד לחיצוניים. לאחר מכן עברו לעשות שימוש בציפה כדי ליצור שכבת בידוד מה שבעצם חסם את רוב האור. אז לא הצליחו לייצר זכוכית למטרות זיגוג זכוכית וליצור לוח שטוח וחזק שדרכו יחדור האור. רק בסוף המאה ה-19, אחרי המהפכה התעשייתית עלו על הפטנט וייצרו לוחות זכוכית דקים וחזקים בעזרת תנור היתוך. כך החלה הזכוכית להיכנס לתחום הבניה.

הכווונה של זיגוג זכוכית היא מילוי שנמצא בתוך מסגרות האלומיניום בחלונות. ניתן לבצע זיגוג בגובה בלוחות אלומיניום, פלסטיק או זכוכית. כאשר מדובר בלוחות אלומיניום, בדרך כלל אנו רוצים להבטיח שאין חדירה של אור. בלוחות פלסטיק הרעיון הוא למנוע שבר או חבלה ולהפחית את עוצמת השמש. בלוחות זכוכית, שם תהליך הזיגוג הוא הנפוץ ביותר, עלינו לוודא כי קיימת הפרדה מלאה בין מסגרת האלומיניום לבין לוחות הזכוכית עצמם בחלקו הפנימי והחיצוני של החלון.

זיגוג חלונות

יתרונות זיגוג זכוכית

למעשה, אחד היתרונות הבולטים של הזכוכית בא לידי ביטוי בכך שהיא בעלת כושר איטום ובידוד גבוה. כלומר, זיגוג במשקלים כבדים בעזרת זכוכית העשוי לרוב משתי שכבות של זכוכית מאפשר לנו לייצר מערכת אטימה כפולה, למנוע חדירה של רוחות חזקות ולעשות שימוש בחומר הנקרא PVC שחוסם את תהליך הולכת החום ומפחית את רמת הקרינה.

למעשה, כך אנו חוסכים באנרגיה משהו כמו 25%-30% אחוזים. זיגוג במשקלים כבדים כמו בבנייני מגורים, בתי מלון, מפעלים, בנייני משרדים, קניונים מאפשר לנו ליצור שקיפות מקסימלית, לסנן את הקרינה מקרני השמש ולבדוד את המבנה הן בידוד אקוסטי והן בבידוד תרמי.

איך מבצעים זיגוג בגובה?

מדובר בתהליך מקצועי בו לוקחים בחשבון מגוון של קריטריונים כמו למשל באיזה מיקום ממוקם המבנה, האם הוא מושפע מחשיפה לרוח ובאיזו עוצמה, כיצד השמש משפיעה עליו ומאיזה כיוונים, האם יש הצללות מסביב ועוד. לאחר מכן, מבצעים תכנון לגבי כל הפתחים במבנה. ניתן ליצור זיגוג זכוכית עם שקופית מירבית, זיגוג עם שקופית חלקית או זיגוג אטום, תלוי כמובן בצרכים של המבנה.

זיגוג בגובה – איך בוחרים בעל מקצוע?

מכיון ומדובר בעבודה מורכבת הדורשת ידע מקצועי נרחב, ניסיון, יעילות ודיוק לצד העובדה שמרבית התהליך מתבצע בגובה, חשוב לבחור בחברה מקצועית המתמחה בביצוע עבודות בגובה, שיקום מבנים, ייצור זכוכית וכדומה. כדאי לבחור בחברה שמתמחה בזיגוג בגובה, תדע לסייע לנו לתכנן את תהליך הבניה בצורה המיטיבה ולהשיג את התוצאה הטובה ביותר. דבר נוסף שחשוב לשים אליו לב הוא שהחברה עובדת לפי כל כללי הבטיחות, מחזיקה בתקנים המתאימים ודואגת שכל עובדיה עוברים את ההכשרות המתאימות לעבודה בגובה.

שימו לב: חברת as-pro הינה חברה ותיקה ומקצועית, המספקת שירות לשוק המוסדי -ציבורי.

שתף את הכתבה
הפופולריים ביותר