קירות מסך זכוכית ואלומיניום

תוכן עניינים
קיר מסך

ככל שהזמן עובר אנו פוגשים עוד ועוד חידושים בתחום העיצוב, הבניה והאדריכלות. בעבר כאשר אדריכל, יזם או קבלן היו ניגשים להתליךבניית מבנה, כולם בעצם היו חושבים בעיקר על ההיבט הפונקציונלי. איך אנחנו בונים כמה שיותר מהר, איך אנחנו חוסכים זמן ואיך אנחנו מייעלים את תהליך העבודה גם במטרה להוזיל עלויות ובמטרה להפוך את הפרויקט לנגיש ולתת מענה על כל הצרכים הפונקציונליים. איפה העיצוב משתלב בעניין? הכירו: קירות מסך זכוכית.

שיקום ושיפוץ קירות מסך זכוכית ואלומיניום

לפני שנתאר את תהליך השיקום בעולם הציבורי, חשוב קודם כל להבין מהו. אז מה זה הקיר הזה?

כחלק בלתי נפרד משינויים שהתחוללו בענף הבנייה בתחילת המאה ה-20, החלו לחפש אלטרנטיבות שיתלבשו על שלד הבטון או הפלדה במטרה ליצור כיסוי או מסך שלא קשור לשאר המבנה. קיר מסך הוא בעצם מעטפת חיצונית העוטפת את המבנה ומפרידה בין החלק הפנימי של הבניין לבין החלק החיצוני שלו. למעשה, מדובר בקיר המכונה בנוסף "Curtain Wall", והוא בדרך כלל עשוי מזכוכית ונתמך על ידי קורות או עמודים בשילוב אלומיניום. הקיר בעצם עומד באופן עצמאי, הוא תלוי על השלד ואין בו שום רכיבים קונסטרוקטיביים.

הרעיון היה בעצם לנצל את אנרגיית האור החודרת פנימה, ובאמצעות כך לחסוך באנרגיית החשמל ולייצר אור טבעי שהוא הרבה יותר בריא, בעיקר בחללים בהם העובדים נמצאים המון שעות, כמו למשל בחברות הייטק. קירות מסך זכוכית יכולים להתאים כמעט לכל סוגי הבניינים: בנייני על שנועדו למגורים, בנייני משרדים, קניונים, מבנים על בסיס בנייה ירוקה ועוד.

כיצד קירות מסך משתלבים בעיצוב?

היום, כחלק בלתי נפרד מתכנון מבנה פונקציונלי, אנחנו רוצים גם לבנות מבנים מרשימים, יוקרתיים ומעוצבים. מהמקום הזה החלו לבנות פרויקטים עם קירות מסוג זה. בעצם מדובר בציפוי או חיפוי שהופך את המבנה להייטקיסטי, ייחודי ויוצא דופן מצד אחד, אבל בנוסף מאפשר לנו למקסם את אנרגיית השמש ולהכניס אור טבעי לחללים השונים. כך בעצם בצורה עקיפה, אנחנו אף חוסכים בעלויות החשמל.

אם עדיין לא הצלחתם לדמיין איך נראה מבנה בו משלבים קירות מסך, ההסבר הבא אמור לעשות קצת סדר בבלאגן. למעשה, מדובר על מעטפת חיצונית שמותקנת על גבי המבנה. הקירות עצמם מיוצרים משילוב זכוכית ואלומיניום – שניים מחומרי הגלם העמידים, החזקים והיוקרתיים ביותר בתחום העיצוב והבניה. מדובר בעצם במערכת שלמה שמגיעה בשלמותה, אין בה מרכיבים קונסטרוקטיבים בשונה מאיך שהמבנה עצמו בנוי והיא לרוב מגיע כיחידה אחת הנבנית על ידי חברה המתמחית בעבודות בגובה או עבודות סנפלינג. למעשה, קיר מסוג זה יכול להיבנות או כחלק בלתי נפרד מתכנון מבנה או פרויקט חדש או שניתן להוסיף את הקיר למבנה קיים.

 

קירות מסך זכוכית

קיר מסך: לאילו שימושים הוא מתאים?

היום במסגרת שיקום מבנים ובנייה, נהוג לבחור בקירות מסוג זה גם לפרויקטים הקשורים לעולם העסקי בין אם זה בנייניני משרדים וחברות הייטק, בין אם זה מפעלים תעשייתיים, מסעדות או בתי קפה אבל גם לעולם הפרטי כמו וילות, בתי מגורים, בנייני דירות וכדומה, למרות שאנו פועלים בעיקר בעולם המוסדי העסקי. יש היום מגוון עצום של קירות מכל מיני סוגים, צורות ועיצובים. למשל, ניתן לעצב קיר מסך בצורת חלונות חלונות או לחילופין לעצב קיר שלם.

להלן מספר סוגים מיוחדים:

סוג תיאור
סטרוקטורלימשתלב כחלק מיסודות המבנה עצמו ולא רק כ-"מסך"
זכוכית כפולהקיר העשוי מזכוכית כפולה
עכבישעכביש הוא קיר ללא מסגרת ללוחות הזכוכית. בסוג זה הלוחות מחוברים בצורה ייחודית, עם מחברים שמזכירים מעט עכביש.

התקנת קירות מסך זכוכית: יתרונות

  1. מראה עיצובי מרשים ויוקרתי למבנה
  2. מאפשר לנצל בצורה המיטבית את אור השמש ומעניק בידוד יעיל למבנה
  3. מהירות בתהליך ההתקנה
  4. מהווים איטום קיר מסך ומיוצרים מחומרים קלים, חיסכון בזמן הבניה וגמישות עיצובית בתהליך כולו
  5. נחשבים לעמידים וחזקים לאורך שנים רבות ולא דורשים כמעט תחזוקה
  6. ניתן לשלב איתם מגוון אלמנטים, וריאציות עיצוביות וחומרי גלם
  7. יוצרים בידוד טרמי מצוין ומסייעים בחיסכון אדיר באנרגיה, מה גם שזה תורם רבות לסביבה שלנו
  8. משפרים באופן ניכר את המראה העיצובי של המבנה ומעלים את ערך הנכסים בו
  9. ניתן להתקין קירות מסך זכוכית גם לאחר שהבניין כבר קיים ובכך לשדרג אותו
  10. בידוד רעשים: זו אמנם לא תועלת בולטת במיוחד, אך היא חשובה – מדובר על חיפוי אשר בולם רעשים. קירות כאלה מיושמים בד"כ במבני משרדים יוקרתיים בהם נדרשת לרוב סביבה פנימית שקטה, וזאת בשונה ממבני תעשייה שבהם יש לעתים רעש רב. במקביל, הקירות מוקמים פעמים רבות בסביבות רועשות למדי, כולל באזורי תחבורה אינטנסיבית ואפילו באזורי תעשייה, כך שיש חשיבות גדולה לבידוד האקוסטי שהם מספקים.

מדוע יש צורך בשיקום קיר מסך?

כמו בכל סוגי הקירות נזקי הזמן ומזג האוויר עושים את שלהם. לפעמים, מה שקורה הוא שהזכוכית עצמה נסדקת או נשברת בחלקים מסויימים, לעיתים  מדובר בבלאי או שיש צורך להחליף את המסך הישן בחדש, וגם יש מקרים בהם יש צורך לחדש את מערכת איטום קיר מסך. ואז מומלץ לבחור בחברה המתמחה בשיקום הקירות הללו.

תיקון קיר מסך של חברת אספרו

איך בוחרים בעל מקצוע?

תכנון הקירות נעשה בגובה, ולכן חשוב לבחור בחברה המתמחה בעבודות בגובה. בדרך כלל חברות אלה מבצעות גם סוגים נוספים של עבודות איטום, תכנון מערכות אלומיניום וזכוכית, עבודות זיגוג בגובה ועוד. לכן, יש לוודא שלחברה יש את כל האישורים, שהיא פועלת לפי כללי הבטיחות והתקנים בתחום במטרה שתהליך השיקום יתבצע בצורה בטוחה ויעילה.

תועלות שיקום קירות מסך זכוכית

שיקום קיר מסך מוביל לשורת תועלות חשובות, מהן נהנים גם בעלי המבנה והעסקים המשתמשים בו:

מניעת רטיבות בקיר מסך

הקירות לא מחלידים, אבל הם עשויים לסבול מפגמים המביאים לחדירת מים, ולכן מומלץ לבצע תהליך איתור רטיבות. רטיבות בקיר מסך כשלעצמה, היא מטרד העשוי להיות אפילו מסוכן, ולכן תהליך של שיקום קיר מסך זכוכית עשוי לצמצם נזקים ואף למנוע אותם.

ההיבט הבטיחותי

היבט זה נלקח בחשבון במסגרת התכנון . יחד עם זאת, נזקים שונים עשויים לפגוע ברמת הבטיחות, כמו במקרה נזילות בקיר מסך ולכן חיוני לתקן זאת.

פתרון מהיר לתקלה

קירות מסך זכוכית אינם חלשים או שבירים, אך הם עשויים להינזק באופן בלתי צפוי. במקרים כאלה, ניתן להזמין הליך שיקום מקומי, מהיר וקצר יחסית.

ההיבט האסתטי

הקירות מוסיפים אלמנט אסתטי מרשים למבנה. פגמים בהם עשויים לפגוע במראה, בעוד שתהליך שיקום עשוי למנוע זאת ואף לשפר את המראה ביחס למקור. נזכיר, כי למבנים עסקיים יש לא רק תפקיד פונקציונאלי, אלא אף תדמיתי.

ערך הנכס

בעלי נכס עסקי אשר השקיעו ביצירת חיפוי ישמרו על ערך הנכס, בין השאר באמצעות שיקום

השימוש בזכוכית עבור קירות מסך אלומיניום

בהקמת הקיר אלומיניום הוא חומר עמיד יחסית בחילופי טמפרטורות, לחצי רוחות ועוד. אך מה לגבי הזכוכית? האם קירות מסך זכוכית עלולים להישבר? זכוכית מחוסמת שבה משתמשים בתחום זה חזקה הרבה יותר מזכוכית רגילה. יחד עם זאת, עלולים להיות פגמים בזכוכית או טעות באופן התקנתה. רוחות חזקות והבדלי טמפרטורות יוצרים הבדלי לחצים על הזכוכית, והם עשויים להחמיר זאת בדרגה. לבסוף, עלול להיווצר סדק גלוי ואף שבר.

חשוב להדגיש, כי אין צורך להיות מוטרדים יותר מדי מתדמיתה ה-"שבירת" הזכוכית כחומר גלם. נכון הדבר, שבכל קיר מסך יש גם זכוכית בהיקפים גדולים מאוד. כתוצאה מכך, בקירות אלו יש כמובן לוחות זכוכית במשקל לגמרי לא מבוטל. זכוכית איננה חומר אחד בפני עצמו, אלא מהווה למעשה תרכובת חומרים. עבור מטרות מסוג זה, מייצרים אותה כך שתהיה עמידה במיוחד מול הלחצים הספציפיים שהיא עוברת ביום יום. לכן, קיר מסך זכוכית מספק למעשה את הפתרון האידיאלי לשילוב המטרות שתוכננו עבורו: מצד אחד, הוא חזק מספיק ומונע נזילות בקיר מסך. מצד שני, מקבלים את היופי של הזכוכית, את יכולת הכנסת האור ויתרונות נוספים.

כפי שהבנתם, הקיר הזה הוא מעין קטגוריה מיוחדת. הטבלה הבאה תסייע לחדד נקודה זו:

סוג קירתיאור כלליהערות
קיר נושאתומך במשקל המבנה שמעליו ובמשקלוסוג קיר הכרחי ובסיסי במבנים
מחיצהקיר אשר משמש רק כמחיצהדוגמה בולטת לכך מספקים קירות גבס
מסךקירות אלו לא תומכים במבנה הראשי ולמעשה הזכוכית לא תומכת אפילו בעצמהניתן לתאר אותם כסוג של מחיצה חיצונית, בין המבנה לבין סביבתו

תיקון קיר מסך של חברת אספרו

בין בטיחות להשקעה

לנושא השיקום יש שני היבטים משלימים, במיוחד כאשר מדובר על מבנים מסחריים. להלן שני ההיבטים הרלוונטיים:

  • בטיחות: היבט אחד הוא בהקשר הבטיחותי. אם ישנו חשש לסיכון בטיחותי בגלל פגם כלשהו בקיר כזה, חיוני לתקן זאת בהקדם האפשרי. זהו שיקול אשר קיים תמיד בשימוש בקירות אלה למטרות עסקיות, ציבוריות או פרטיות.
  • החזר השקעה: חלק ניכר מהשיקולים האחרים ניתן לתאר כשיקולים הכוללים "החזר השקעה". אם למשל השקעתם בתכנון, רכישה והתקנה במטרה לקבל בידוד בתוך רטיבות בקיר מסך, תרצו לוודא שאפקטיביות הבידוד תהיה מירבית תמיד. כלומר, שההחזר שאתם מקבלים על השקעתכם בקיר מבחינה זו, לא נפגם ומצטמצם עם הזמן. אם השקעתם בקיר כחלק משדרוג ויזואלי לנכס, תרצו לשמור אותו במצב נקי, נאה ותקין. מי ששוכרים בו משרדים או שוקלים לרכוש בו שטחים לשימושם, וודאי ייקחו גם את מראה המבנה לתשומת ליבם.

היחס בין קירות מסך אלומיניום לרעידות אדמה

השיקום חיוני לשם שמירת תקינותם. רמת התקינות משמעותית בין השאר לנושא רעידות אדמה. מדובר אמנם בתופעה שלרוב איננה מסוכנת ולא שמים לב אליה בכלל, אך בפועל, רעידות אדמה חלשות מתרחשות לעתים קרובות למדי. כמו כן, מדינת ישראל נמצאת באזור "מועד לפורענות" מבחינה זו, והמבנים צריכים להיות בנויים בהתאם.

גם קירות מסך העשויים אלומיניום מוקמים תוך התחשבות בנקודה טכנית זו. למעשה,הקיר מסוגל להעביר רעידות שונות אל שלד הבניין אליו הוא מחובר ובכך, להתמודד איתן טוב למדי.

קיר מסך זכוכית: המומחית

חשוב להדגיש, כי מדובר בסוג מיוחד מאוד של אלמנט בנייה. שיקום מבנים אלה, איננו עבודה עבור "שיפוצניק" ממוצע, אלא עבור מי שמתמחים בכך. מבחינת המבנה אלומיניום משמש בתור שלד, ועליו מונחים משטחי זכוכית. לאנשי המקצוע יהיה ניסיון רב בעבודה ספציפית עם חומרים אלה. מדובר כמובן גם על כלי עבודה מתאימים דוגמת מכשירי וואקום (וונטוזות) להנפת זכוכית וטכניקות עבודה מיוחדות.

שיקולים שונים בתכנון

במסגרת תכנון קיר מסך יש אפשרויות רבות לבחירה. כמובן, העובי הוא בין הדברים שמושפעים מבחירות אלה. בין השאר, נכנסים לתמונה שיקולים כלליים בנוגע לבנייה בזכוכית. למשל, שימוש בזכוכית כפולה ואפילו השארת רווח אוויר בין השתיים, באופן שמשפר בידוד טמפרטורה ובידוד קולי. במצבים כאלה אגב, יש גם אפשרות להשתמש בגזים מיוחדים במקום באוויר הרגיל. כך ניתן להוסיף ולהשפיע כפי שרוצים, על מידת העברת הטמפרטורה שקיר המסך יספק. כדאי לזכור, שגם אם הקיר עבה יחסית, הוא מכניס מעט אוויר לתוך המבנה. זאת בגלל אופי התכנון המיוחד שלו, אשר שונה מאוד מקיר רגיל שאטום בפני אוויר. הקיר גם מאפשר לעתים מעבר מי גשם בהיקף קטן. אם כי יש דרכים לשלוט בכך ולנקז אותם החוצה.

בתהליך הבניה אלומיניום הוא כאמור חלק מקובל להחזקת הזכוכית במקומה. אך גם חלקי האלומיניום עצמם יכולים להיות עם צורות שונות, בעובי לפי הצורך וכדומה. למשל, בהתאם לשאלה האם דרוש קיר סטרוקטורלי או שלא. הקיר כולו, חייב להיות מתוכנן באופן כזה, שהוא יעמוד היטב במגוון הלחצים שיופעלו עליו. לחצים אלה, הם לא רק המובן מאליו – המשקל. אלא הם כוללים למשל גם

  • רוח: רוח עשויה להפעיל כוח ניכר, בוודאי על משטחים גדולים.
  • שינוי טמפרטורה: מעט מפתיע לשמוע, אבל אלומיניום נמתח ומתכווץ באופן משמעותי בהשפעת הטמפרטורה או רטיבות קיר מסך. עד כדי כך, שמתחשבים בכך בתכנון קירות אלו. שינוי הטמפרטורה מבחינה זו הוא גם לאורך היממה ואפילו בין קומת הכניסה לקומה העליונה, במבנה גבוה במיוחד.

בתכנון, שרטוט הוא כמובן עזר חיוני. זאת, מאחר שלא מדובר על אלמנט פשוט או דקורטיבי בלבד, כגון בנייה פשוטה בגבס במסגרת שיפוץ קטן. הקיר אמור להשתלב בתכנון המבנה כולו, באופן שעולה בקנה אחד עם מטרות המבנה בכלל. כיום, כל זאת מתוכנן באופן יסודי ומסודר מאוד, באמצעות כלי תכנון וסימולציה ממוחשבים.

הטכניקה המובילה בתכנון וביצוע קירות מסך אלומיניום וזכוכית

טכניקת הסנפלינג נפוצה מאוד בנושא הזה. זאת, עקב מספר סיבות חשובות:

  • גישה קלה לכל מקום: יש לזכור כי מדובר בדרך כלל במגדלים עסקיים. למשל, איטום קיר מסך, אשר מתחיל באופן טכני מגג המבנה ויורד למטה, מאפשר להגיע בקלות ובמהירות לכל גובה בקיר. מבחינה זו, הוא נוח יותר מבמות הרמה או סלים על מנופים, אשר יש להם מגבלות גובה. כמו כן, קל יותר להגיע למקומות, אשר לא נגישים בשיטות אחרות.
  • מהירות: שימוש בטכניקה להתקנת קירות מסך זכוכית הוא הליך מהיר יחסית. הדבר בולט במיוחד, בהשוואה לזמן שלוקח להביא למקום ולהקים פיגומים.
  • לא מפריע לפעילות: בשונה מבמות הרמה, פיגומים או סלי מנוף, שימוש בשיטה זו כמעט ולא מפריע לשטח הרצפה, שלפני הקיר שבו מטפלים. משמע, ניתן להמשיך להשתמש ברובו. הדבר משמעותי עבור עסקים המעוניינים לצמצם ככל הניתן הפרעה לפעילותם השוטפת.
  • פתרון משתלם: במסגרת תהליכי שיקום של קיר מסך זכוכית מחיר הוא דבר משמעותי, מאחר שמדובר בעבודה מקצועית ברמה גבוהה, המתרחשת לעיתים גם בהיקף נרחב. סנפלינג מספק זוהי גישה יחסית זולה להתקנת קיר, אשר דורשת ציוד פשוט ומועט.

קירות מסך – טיפול שמותאם לנסיבות

אופן הטיפול בקיר המסך לשם תהליך שיקומו, תלוי בנזק שבו מדובר. ניתן לדוגמה להחליף זכוכית פגומה אחת בקיר מסך, באופן נקודתי. אך השיקום תלוי לעתים גם בסוג הקיר. מבחינת אמצעי איטום קיר מסך, יש לו חיבורים בין הזכוכיות, אשר כוללים חומרי איטום שמונעים כניסת רטיבות מבחוץ. אך מבחינה מבנית, הוא שונה בכמה נקודות משמעותיות מהקירות הרגילים. זהו סוג של Frameless glass curtain wall. במקום מסגרות האלומיניום הרגילות לזכוכית, ישנם חלקי החיבור המיוחדים שלו ומי שעוסקים בתהליך שיקום קירות מסך צריכים לדעת לעבוד גם איתם. יש גם סוגים יוצאי דופן יחסית, כגון חיפוי מבוסס כבלים (cable net). סוג זה מוחזק במקומו באמצעות רשת כבלי פלדת אל חלד. זו היא גישה שונה מאוד מהרגיל, אשר מכניסה לתמונה היבטים מיוחדים. למשל מידת מתיחת הכבלים, אשר משפיעה על מידת תזוזת הזכוכית בהשפעת לחצים שונים.

ההתאמה לנסיבות היא גם במקרי קיר מסך זכוכית יוצא דופן. דוגמה לכך, תוכלו לראות בצילומי מבנה הכניסה לחוות גילת. זהו מבנה ייחודי, אשר משלב קיר עם "אורקיע". חברת אספרו ביצעה בו חידוש תפרי איטום, שהיה מאתגר במיוחד, בגלל עיצוב הקיר החריג.

סיכום

קירות מסך עשו מהפך בענף הבנייה, ויחד עם זאת, יש לשים לב מתי יש צורך בביצוע איטום חדירות מים בקיר מסך, וכמו כן, חשוב לבצע איתור על מנת לשמור על מבנה בטיחותי ובעל מערכת תקינה.

פנו ל-as-pro עוד היום לקבלת ייעוץ ו/או שירות בכל נושא. כמובן, שלא משנה באיזה עיצוב אתם בוחרים, חשוב לבחור חברה מקצועית שזהו תחום ההתמחות שלה, חברה המקפידה על עבודה לפי כל כללי הבטיחות ומספקת מוצר תקני שיחזיק מעמד לאורך השנים. כמובן שמדובר בעבודה בגובה ולכן לבטיחות יש מקום לפני כל שאר האלמנטים העיצוביים והפרקטיים, כך גם לגבי איטום קיר מסך.

הערה: כיום אנחנו לא מספקים שירותים ללקוחות פרטיים.

קירות מסך- שאלות ותשובות

הקיר לא מעט אלומיניום. אמנם זה איננו סוג המתכת החזק ביותר, אך קירות מסך אלומיניום מספקים שילוב מצוין של קלות משקל אל מול חוזק מבני. קירות מסך המבוססים למשל על טונות של פלדה כבדה, יכלו להיות חזקים יותר אך גם כבדים למדי ומסורבלים להקמה ותחזוקה. קל לעבוד עם אלומיניום בדרכים שונות כדוגמת ביצוע קדחים והוא גם לא מחליד. בייצור קירות מסך מחירים מושפעים כמובן משני חומרי הגלם הראשיים: זכוכית ואלומיניום. מחיר האלומיניום נוח ורמת איכותו גבוהה, וזה מסייע להוזיל מוצרים המבוססים עליו ללקוח הסופי. בעולם הבנייה האלומיניום לא תמיד גלוי לעין, אך למעשה הוא נמצא בשימוש רחב יותר מכפי שניתן לחשוב, למשל, כחומר העיקרי עליו מבוססות מסגרות לחלונות.
קיר מסך אלומיניום לא ישנה דרמטית את אופי המבנה כולו, ולא יהפוך אותו ל-"ירוק" לגמרי. יחד עם זאת, הוא עשוי להשפיע משמעותית בכיוון זה. סוג זה עשוי להיות חלק מהמבנה לפי התכנון המקורי, או להפוך לחלק ממנו במסגרת שינוי הנעשה בהמשך. בכל מקרה, המבנה העיקרי נבנה בדרך כלל בסביבה עירונית רגילה, באמצעות חומרי ותהליכי בנייה מקובלים. מצד אחד, החומרים והתהליכים עברו עם השנים שיפור מתמיד והם מחויבים לעמוד בתקנים שונים (כולל התייחסות לסכנות בריאותיות ויעילות אנרגטית - שניים מההיבטים שאליהם מתייחסת "בנייה ירוקה"), אך מצד שני, הם לא מוקמים מהיסוד בגישה אקולוגית רדיקלית, כפי שרואים למשל במבנים מסוג Earthships, הנבנים באמצע המדבר, עפ"י תכנונים יוצאי דופן.
"וונטוזות" הוא כינוי לידיות ואקום, שהן סוג מכשיר מיוחד להרמת משטחי זכוכית. ידיות אלו נמצאות בשימוש גם עבור קירות מסך אלומיניום. אופן השימוש בהן הוא, שהן מוצמדות למשטחים שיש להרים, מעבירים את הידיות למצב של ואקום, מרימים ונושאים ליעד ההתקנה, מתקינים ולאחר מכן משחררים את הואקום. בעזרת מכשירים מסוג זה, ניתן להקים קיר מסך זכוכית, לשקם מבנים כאלה, ולבצע בהם תוספות ושינויים במידת הצורך. זוהי טכניקה המתאימה גם למשטחים חלקים ושטוחים מחומרים אחרים כדוגמת מתכת. במבט ראשון, הדבר עשוי להיראות מסוכן, אך אלה מוצרים וותיקים, אמינים וחזקים מאוד. למתקדמים שבהם אף יש תכונות בטיחות שונות, כדוגמת חיווי על מצב של דליפת ואקום ועוד.
כאמור, הקיר מכניס למבנה קרינת אור רבה מאוד. זו יתרון ולמעשה, אחת הסיבות העיקריות לכך שמתקינים קיר מיוחד מסוג זה. במקביל, הקרינה מהווה גם מקור חום משמעותי וחום זה "נכלא" במידה מסוימת בתוך המבנה. ניתן לשער שבמזג אוויר קייצי ובוודאי בחמסין הישראלי, הדבר יגרום למעין אפקט חממה. האם זה חסכון? לא בהכרח. ראשית, בימי החורף זהו יתרון, אשר עשוי גם לצמצם את הוצאות חימום המבנה. שנית, יש שיטות תכנון שמאפשרות לתת לאוויר חם או לחום בכלל, לצאת מהמבנה. כמו כן, קירות מסך זכוכית ניתנים להתקנה עם ציפויים מסוגים שונים, אשר מחלישים את חדירת החום.
במהלך ההתקנה הזכוכית היא הרכיב העיקרי שבו והדבר עלול להחזיר קרינת אור באופן חזק ובכיוון מסוים. האם החזר אור זה עלול לסנוור אנשים בתוך המבנה? מחוצה לו? אולי גם להפריע לרכבים שנוסעים בקרבת המבנה? זהו אכן שיקול שלוקחים בחשבון. בתוך המבנה, קיר המסך יגרום להגברת האור, אך בצורה נעימה ולא מפריעה. הסביבה החיצונית חשופה במילא לאור שמש ישיר, כך שהשתקפות אור השמש גם ממבנים בעלי קיר מסוג זה, עשויה להגביר זאת עוד יותר. זהו חלק מנושא רחב יותר, של "חיפויים רפלקטיביים" שונים לבניינים. יש עקרונות תכנון שמסוגלים לצמצם סינוור כזה וגם מודעות לכך. לדוגמה: עיריית רמת גן הציגה מסמך "הנחיות למזעור השפעת מעטפת רפלקטיבית במבנה".
שתף את הכתבה
הפופולריים ביותר