איטום בסנפלינג למוסדות ומבנים ציבוריים

תוכן עניינים
איטום בסנפלינג

מהו איטום בסנפלינג?

רבים פונים אלינו בשאלה – מהו איטום בגובה, או במילים אחרות איטום בסנפלינג, איך זה מתבצע, מה היתרונות שלו עוד. אך לפני שאנו צוללים לנושא החם הזה, חשוב קודם כל להבין את תפקיד האיטום במבנה. למעשה, איטום הוא אחד הדברים הכי חשובים בתהליך בניה ותחזוקת מבנה מכל סוג שהוא. אין זה משנה אם מדובר בבית מלון, בית פרטי, בניין דירות או משרדים. תפקיד האיטום הוא לאטום את המבנה ולמנוע חדירת מי גשמים.

הרבה אנשים בטוחים שאיטום קשור אך ורק לגג המבנה אבל האמת שזה ממש לא כך. מדובר בהליך ארוך ומורכך אשר מתחיל כבר מיסודות הבניין, דרך המעטפת שלו, הקירות ועד חיבורו לגג. עבודות איטום בגובה שאינן נעשות כמו שצריך כבר בתהליך הבניה הראשוני עלולות לגרום לבעיות רבות, הוצאות כבדות בניסיון לתקן את נזקי המים. ולא פחות חשוב מכך – פגיעה ניכרת באיכות החיים של או האנשים שנמצאים במבנה.

בפוסט הבא תזכו להרחיב את הידע שלכם לגבי מערכת האיטום בבניינים, מוסדות ומגדלים, ותגלו מהו בכלל איטום בסנפלינג, מהם יתרונות שיטת איטום זו, ומתי אנו עושים בה שימוש בשוק הציבורי.

מדוע צריך מערכת איטום בבניינים ובבתים?

תפקיד מערכת איטום בגובה היא למנוע כניסה או חדירת מים אשר גורמת לרטיבות ולנזקים בלתי הפיכים כמו הצטברות עובש, קילוף הטיח או הצבע ועוד. למעשה, מערכת איטום בסנפלינג מבוצעת בכל חלקי המבנה כחלק בלתי נפרד מתהליך הבניה: בחלונות, ברצפה, בגג, בקירות מסך, סקיילייט, ובקירות החיצוניים והפנימיים.

הודות לטכנולוגיה המתקדמת אשר קיימת היום, נעשה שימוש בחומרים מיוחדים וייעודיים במטרה למנוע חדירה של מים לטווח הארוך.יחד עם זאת, כל מבנה ולו החדש ביותר, חשוף לבלאי ולנזקי מזג האוויר ולכן בשלב כזה או אחר, ברוב המקרה יהיה צורך בחידוש מערכת האיטום.

איטום באמצעות סנפלינג

קווים לדמותו של איטום בסנפלינג

עד לפני מספר שנים, הסנפלינג היה מוכר בתור ספורט אתגרי – תחביב המשלב בין טיפוס לגובה, אקסטרים וחשיפה לנופים מרהיבים ביופים. בעידן שלנו, לאחר שהבינו את הפוטנציאל האדיר שקיים בסנפלינג, החלו להכניס אותו גם לתחומים נוספים כמו למשל לצורכי איטום ושיקום מבנים, חיפוי קירות חוץ או לתחום הבניה. היום, בעזרת איטום בסנפלינג ניתן להגיע לחלקים הגבוהים ביותר של המבנה ולבצע תיקונים או חידושים במערכת האיטום והבידוד, בקירות, בחלונות ובגגות זאת במטרה למנוע חדירה של מים.

מהם היתרונות של איטום בסנפלינג?

ובכן, לתהליך איטום בסנפלינג יש כמה יתרונות מרכזיים:

  1. הפחתת מקרי התאונות בתחום הבניה בגובה – אנו עדים לאינספור מקרים בהם עובדים נפצעים ואפילו מאבדים את חייהם כתוצאה מחוסר זהירות או מאי ביצוע כללי הבטיחות לעבודה בגובה.
    האיטום מסייע להפחית את מקרים אלה ולבע את עבודות האיטום בצורה בטוחה במטרה למנוע נפילות ופציעות.
  2. חיסכון בזמן – האיטום מסייע לקצר בצורה משמעותית את זמן העבודה הן בתחום האיטום והן בתחום הבניה.
  3. גישה נוחה – העבודה בעזרת פתרון הסנפלינג מאפשרת לעובדים גישה נוחה וגמישה יותר למקומות גבוהים ולאזורים שקשה יותר להגיע אליהם.
  4. עבודה שקטה ונקיה – בשונה מעבודה עם מנוף או פיגומים, העבודה עם סנפלינג הרבה יותר שקטה ופחות מרעישה. בנוסף, פעמים רבות כאשר מקימים פיגומים זה פוגע בחצר ובסביבת הפרויקט, גוזל מקומות חניה וגם פוגע באיזה שהוא מקום בפרטיות הדיירים.

איך בוחרים חברה המתמחה בתהליך איטום בסנפלינג?

חשוב להבין כי לא מדובר במשחק ילדים אלא בעבודה הדורשת ידע מקצועי, ניסיון רב והקפדה על כל כללי הבטיחות.
לכן חשוב לבחור בחברה המציגה בפניכם את כל האישורים והתקנים.

בנוסף, הרבה פעמים נדרשים עוד כל מיני תהליכים במקביל לעבודות האיטום ולכן חשוב לבחור בחברה אשר מנוסה בביצוע העבודות אותן יש לבצע באופן ספציפי כמו למשל:

  • חיפוי זכוכית ואלומיניום
  • קירות מסך
  • איטום סקיילייט
  • טיפול ואיטום הקירות החיצוניים.

מתי עושים איטום בסנפלינג?

איטום בסנפלינג עשוי להידרש במוסדות ומבנים ציבוריים, בכדי לשפר את עמידותם לגשם ולחשיפה למים בכלל. הוא עשוי להידרש גם במקרים שבהם איטום קיים התבלה או נפגע בכל צורה שהיא והוא דורש כעת שיקום. במקרים כאלה, סנפלינג עשוי לעזור גם בבדיקת המצב מקרוב ואיתור מקור חדירת הרטיבות.

מוטב לבצע עבודות איטום בימים ללא גשם. כלומר, האידיאלי הוא לעשות זאת מספיק זמן לפני החורף. לאור חשיבות נושא האיטום, בעלי מבנים צריכים לתכנן פעילויות כאלה מראש, במחשבה לטווח ארוך. התזמון עשוי כמובן להשתלב גם עם עבודות תחזוקה נוספות שמבוצעות לבניין. אם מסתבר למשל, כשתשתיות בטון המבנה הן במצב גרוע במיוחד, ייתכן שיידרש תהליך שיקום בטון. במקרה כזה, איטום חיצוני בסנפלינג יבוצע רק לאחריו.

משלבים שיטות של איטום בסנפלינג

למרות יתרונותיה הרבים, סנפלינג איננה הדרך היחידה להגיע למקומות שונים במבנה, אשר דורשים איטום:

  • במת הרמה – מלבד איטום בסנפלינג, ניתן לעשות זאת גם באמצעות במה רחבה, אשר מורמת היישר למעלה בעזרת מנגנון מיוחד.
  • מנוף סל – סל בו עומד העובד, אשר מורם באמצעות מנוף אל יעד עבודת האיטום.
  • פיגומים – זו היא שיטה וותיקה ונפוצה להגיע לגובה בבניינים, אך היא מסורבלת ויקרה. גם מהיבט הבטיחות, היא רחוקה מלהיות פתרון אידיאלי.

לכל אחת מהשיטות השונות של עבודות יש את יתרונותיה המיוחדים. מנוף סל למשל, יכול להזיז את העובד בקלות לצדדים. מצד שני, יש להם גם חסרונות שונים האחד ביחד לשני. למשל, במת הרמה פועלת רק בצורה אנכית ובדומה למנוף סל, היא מוגבלת בגובה שאליו היא מסוגלת להגיע. פתרונות אלה גם תופסים לא מעט מקום, ברחבה שלצד הקיר בו מטפלים. לגבי פיגומים, נכנס גם השיקול של הזמן שלוקח להקים אותם. בסופו של דבר, בוחרים את מה שמתאים ביותר לאילוצים בשטח, לתקציב וכדומה. בשורה התחתונה, הפעולה מוכיחה עצמה כטכניקה מהירה, זולה יחסית ורבת אפשרויות. השימוש כרוך בכמה שפחות הפרעה לפעילות המקום והוא דורש בסך הכול ציוד קומפקטי ומועט ביותר. יתרונותיה הרבים, גם ביחס לחלופות שהזכרנו, הם שהפכו אותה לפופולארית כל כך בעבודות איטום.

איטום בסנפלינג לקירות

קירות מסך (Curtain walls) מכונים גם מעטפת מגדלים. מבנים משלימים אלה מוקמים סביב מבנה קיים ומספקים בין השאר אלמנט נוסף של איטום עבורו. אלא שגם קיר מסוג זה עשוי להיפגם ובכך לאפשר חדירת רטיבות. כמו כן, חומרי איטום שמיושמים על קיר המסך עצמו, באופן טבעי נשחקים עם הזמן ודורשים חידוש. גם מצבים אלה, ניתנים לטיפול באמצעות איטום בסנפלינג.

זקוקים לעבודות איטום בסנפלינג? צרו איתנו קשר עוד היום. שימו לב, נכון להיום אנחנו לא מספקים שירותים ללקוחות פרטים. ראוי לציין, כי אנו מציעים מגוון שירותים כדוגמת שיקום מבנים, איתור הגורמים לחדירות מים במעטפת הבניין ויישום פתרונות ועוד.

שתף את הכתבה
הפופולריים ביותר