חיפוי HPL לעמידות מירבית של מגדלים ומבנים מוסדיים

תוכן עניינים
חיפוי

אנו רואים בשנים האחרונות עד כמה חל שינוי במגמת הבניה בארץ, ובעיקר בתחום שיקום מבנים. מבנים צבעוניים, מבנים בצורות גיאומטריות משתנות, מבנים גבוהים או נמוכים. הרצון לבחור בחומרי בניה ידידותיים לסביבה במטרה לעמוד בתקני הבניה הירוקה לצד החידושים הטכנולוגיים מאפשרים ליצור מגוון רחב פתרונות יצירתיים ואיכותיים השומרים על המבנה לאורך זמן בהיבט של איטום ובידוד. קבלו הצצה מקרוב לאחד החיפויים הפופולריים היום –  חיפוי HPL. יש כל כך הרבה סוגים של חיפויים חיצוניים. אבל מהו חיפוי HPL?

 

חיפוי HPL: עמיד וחזק

לוחות חיפוי HPL נראים לאחרונה בפרויקטים מכל הסוגים הן במבנים ציבוריים והן בבנייני דירות ובתים פרטיים, אך אנו מתמקדים במבנים הציבוריים לשוק המוסדי והעסקי.
לוחות אלו מגיעים מראשית תיבות של High Pressure Laminate.

הם עשויים מסוג של פורמייקה עבה – חומר רב שכבתי ידידותי לסביבה שאינו מכילים כימיקלים וחומרים כמו למשל מתכות.
השכבה הבסיסית של הלוח עשויה מנייר ממוחזר או משבבים של עץ.
את שבבי העץ מערבבים ביחד עם שרף טבעי, מעבירים אותם תהליך של חימום בלחץ גבוה וכך בעצם מייצרים שכבה אחידה, ממש בדומה לאיך שמייצרים פרקט סינטטי.

החלק החיצוני של החיפוי הוא בעצם סוג של שכבת צבע אותה מצפים בדבק מלמין וזה מה שהופך אותו לעמיד כל כך.

 

יתרונות ושימושים של חיפוי מסוג HPL

היתרונות המרכזיים של חיפוי HPL  באים לידי ביטוי ברמת העמידות שלהם לתנאי מזג האוויר בישראל:

  • עמידות לאש
  • עמידות למים (מה שמקטין את הסיכוי לעבודות איטום בסנפלינג בשלב מאוחר יותר)
  • עמידות לכימיקלים
  • עמידות לחומרי ניקוי.

יחד עם זאת, לוחות אלו מיוצרים מחומרים טבעיים שעוברים מחזור ולא מחומרים רעילים המזיקים לבני האדם ולסביבה.

הלוחות מסייעים לשפר את הביצועים התרמיים של המבנה ולמנוע תהליך עיבוי אשר נוצר כתוצאה מהפרשי טמפרטורה מה שמונע היווצרות של עובש על הקירות.
הן צורך בביצוע תחזוקה מיוחדת ללוחות.

הם יוצרו במיוחד לתנאים חיצוניים והם עמידים לקרינת ה- UV.
הם מגיעים במגוון רחב של גוונים, צבעים ומרקמים כך שניתן להתאים אותם לצרכים שלנו הן מבחינה פרקטית והן מבחינה עיצובית.

החום או המים אינם מעוותים את הלוחות הללו, הם אינם נסרטים וקל מאוד לנקות אותם.

יש כמה שיטות להתקין לוחות HPL ביניהן התקנה גלויה בעזרת מסגרת מתכתית או התקנה סמויה, כלומר עם פרופילים הנסתרים מהעין.
השיטה השניה מאפשרת לנו לקבל משטח אחיד ונקי.

ניתן גם להשחיל את החיפוי על גבי פרופילים או לדביק אותם.

 

לוחות HPL: אילו סוגים קיימים?

בבואכם לבחור לוחות מתאימים, תגלו כי אין סטנדרט אחיד עבור פלטת HPL, כך שישנן אפשרויות בחירה רבות על פי מספר קריטריונים:

  • מותג: ישנם מספר מותגים מובילים שמתעסקים עם פלטות וגם לוחות HPL, כל אחד באיכויות שונות. ניתן להזמין גם לוחות פחות ממותגים (למשל, מהודו) אך האיכות שלהם תהיה  נמוכה יותר.
  • עובי: לוחות ופלטות HPL מגיעים בעובי משתנה. העובי שמתאים לצרכי חיפוי HPL עבור קירות חוץ נע בין 6 ל- 8 מ"מ. ככל שעובי הלוחות גדול יותר, כך הם יותר חזקים ועמידים ונחשבים לאיכותיים בהתאם. 
  • ציפוי חיצוני: משום שמדובר בלוחות שחשופים לעולם החיצון, לרטיבות, לקרינה ולחבלות, ישנם לוחות איכותיים יותר שכוללים שכבת הגנה נוספת על פני השכבה החיצונית של הלוחות.
  • גודל הלוחות: ניתן לרכוש חיפויי HPL במגוון גדלים , כשהיתרון של הלוחות הגדולים יותר הוא בכך שהם מכסים יותר שטח ללא צורך בחיבורים, מה שיוצר מראה הרבה יותר אלגנטי.

 

חיפוי HPL: אילו אפשרויות עיצוב קיימות?

בדיוק כמו חיפוי פרקט על בסיס למינציה, שבו השכבה הפנימית של הפרקט קובעת את מידת החוזק שלו והחלק החיצוני את העיצוב, כך גם החלק החיצוני ביותר של חיפוי HPL הוא זה שקובע את המראה הסופי. בפועל ניתן לבחור מבין אינספור סגנונות עיצוב, צבעים וגוונים והנפוצים שבהם הם עיצוב דמוי אבן, עץ, צבעים מתכתיים וצבעים מגוונים אחרים כגון שחור, אדום, צהוב וכו'. במידת הצורך, ניתן אף להדפיס על גבי לוחות החיפוי הללו וליצור בהתאמה אישית את העיצוב הנדרש, כולל טקסטורות בתלת מימד. היתרון העיצובי המובהק של חומר HPL עבור חיפויים הוא בכך שניתן להגיע לעיצובים מרהיבים מבלי להשתמש בחומרים כבדים כגון עץ, אבן או מתכת.

 

מחיר חיפוי HPL: כמה זה אמור לעלות לכם?

כעת, לאחר שהבנתם מה זה HPL, אתם בוודאי רוצים לדעת גם מהו מחיר חיפוי HPL ממוצע. ובכן מחיר הלוחות נקבע בהתאם לפרמטרים שציינו לעיל, מה שאומר שהמחיר יהיה יקר יותר בהתאם למותג, לעובי הלוחות (עבה יותר = יקר יותר) והעמידות שלהם בפני האקלים החיצוני. בנוסף, יש לקחת בחשבון עלויות נוספות שכוללות את עבודת התכנון והעיצוב, אישור הנדסי (במקרה של חיפויים לקירות חוץ), הכנת השטח, פירוק החיפויים הקיימים וביצוע ההתקנה של הלוחות החדשים.

 

חיפויי HPL: דגשים חשובים

כבעלי בניינים, מגדלים או מוסדות, כדאי לזכור שכאשר אנו בוחרים להתקין חיפויים באחת מהשיטות שצוינו צריך לשים לב לנושא התקנים ולוודא שהם עומדים הן בתקנים אירופאיים או אמריקאיים והן מאושרים על ידי מכון התקנים בישראל.

מכיון וברוב הפעמים מדובר בהתקנה המתבצעת בגובה, חשוב לוודא שהחברה המתקינה את החיפויים פועלת לפי כל כללי הבטיחות של עבודה בגובה ועושה שימוש במתקנים המתאימים לכך, כך גם לגבי עבודות בגובה, עבודות סנפלינג, שיקום קירות מסך ועוד.

אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר עוד היום לעבודות חיפוי HPL וגם שיקום מבנים, וזה כולל גם שירות שיקום מעטפת בניין, ונשמח לתת לכם שירות. שימו לב – כיום אנו לא מספקים שירותים ללקוחות פרטיים. ראוי לציין כי אנו מציעים מגוון שירותים כדוגמת איטום מבנים, תכנון, ייצור והרכבה של מערכות אלומיניום ואף תיקון סקיילייט ועוד.

שתף את הכתבה
הפופולריים ביותר